Ramele din lemn – o artă?

|

Atunci când alegem să păstrăm amintiri prețioase sau obiecte cu valoare sentimentală, într-o stare cât mai bună, pentru o perioadă lungă de timp, primul lucru la care ne gândim este: înrămarea profesională.
Desigur că, acest întreg proces trebuie să respecte o serie de pași în ceea ce privește execuția și design-ul pentru ca rezultatul să fie conform așteptărilor. Dacă nu știai încă ce tip de ramă să alegi, îți prezentăm care sunt cele mai importante avantaje ale ramelor din lemn.

Despre arta ramelor din lemn.

Execuția ramelor din lemn face parte dintr-un întreg proces artistic, de la prelucrarea lor, până la amplasare. De cele mai multe ori, designul unei rame din lemn necesită o extrem de mare atenție și, desigur, talent. În funcție de stilul pe care urmează să îl reprezinte, ramele din lemn pot fi clasice sau moderne.
În cazul ramelor clasice, vorbim de o armonizare perfectă, echilibru, stabilitate și simplitate, toate inspirate din natură. O astfel de ramă, pentru a putea fi pusă în valoare la un înalt nivel, trebuie să vină în completarea locuinței sau a spațiului în care urmează să fie amplasată. Pentru a ști exact dacă aceasta este cea mai bună alegere pentru tine, poți discuta întotdeauna cu un specialist în design interior, care îți va oferi întotdeauna cele mai bune sugestii.
Ramele moderne sunt extrem de populare atunci când vorbim de un spațiu amenajat minimalist, în ton cu tendințele actuale. Deși designul acestora este unul simplist, povestea pe care reușesc să o spună, le poziționează de fiecare dată centrul atenției.

Ramele din lemn creează un ambient natural.

Lemnul este un material natural recunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa și, pentru că este sustenabil, este singurul care nu poate fi înlocuit de alte materiale sintetice.
Mai exact, lemnul face parte din viața noastră, iar alegerea unei rame din lemn, nu va afecta niciodată sănătatea ci, din contră, te va ajuta să respiri mai bine în timp ce te bucuri de o imagine fresh a locuinței tale.
Lemnul ajută la îmbunătățirea calității aerului dintr-o încăpere și la reglarea umidității, păstrându-și în același timp rezistența în fața diferiților factori care pot duce la degradarea sa. Rolul unei rame din lemn nu este numai acela de a decora sau de a completa o încăpere din punct de vedere vizual sau artistic. O ramă din lemn reușește să însuflețească spațiul în care se regăsește, transmițând o energie bună și un strop de sănătate cu fiecare gură de aer inspirat.

Lemnul nu se demodează niciodată.

La începutul articolului ți-am prezentat câteva detalii despre ramele clasice. Te întrebi oare, de când există ramele din lemn? Trebuie să știi că aceste rame și-au făcut apariția în perioada Egiptului Antic, când se foloseau pentru a evidenția scene artistice expuse mural sau în marmură. Deci da, ramele din lemn sunt extrem de populare și nu se demodează niciodată. Singurul lucru de care trebuie să ții cont, atunci când apelezi la un serviciu de înrămare profesională, este să discuți întotdeauna despre amplasament și design. Ramele din lemn, nu doar că pot reprezenta un anumit stil, ci pot fi colorate sau de forme diferite.
Echipa RameSiTablouri.ro te va ajuta să iei cea mai bună decizie de fiecare dată și asta pentru că, specialiștii noștri în design și restaurări, vor avea grijă să îți prezinte cele mai bune opțiuni în alegerea unei rame din lemn de calitate premium, compatibilă.

Tu ce tip de rame din lemn crezi că s-ar potrivi în locuința ta?

Distribuie