Clasic sau Modern?

|

Atunci când vorbim de stil, fiecare dintre noi ne putem identifica cu unul care ne caracterizează. Fie că ne referim la stilul vestimentar, locuință, accesorii, etc., toate sunt elemente definitorii atât pentru noi, cât și pentru cei din jur.

La fel se întâmplă și în cazul ramelor din lemn. Stilul unei astfel de opere artistice este cel care îi spune povestea, atât individuală, cât și la nivel de amplasament. Dacă nu știi încă ce tip de ramă să alegi, iți vom prezenta câteva detalii despre cele mai recunoscute și solicitate stiluri: clasic și modern.

Stilul Clasic

Stilul clasic se evidențiază, mai cu seamă, din punct de vedere vizual, exprimând opulența decorurilor europene de altădată. Un interior reprezentativ clasicului, transmite o atmosferă cu iz intelectual și oferă, în același timp, un cadru intim. Siluetele sunt cele care se fac remarcate: mobilier elaborat și bine definit, spătare sau picioare stilizate, elemente și finisaje inspirate din natură. În ceea ce privește culorile, se aleg, de obicei, nuanțe închise, care contrastează cu tonurile neutre sau pastelate ale întregului ambient. Într-un cadru clasic totul este calm și ordonat, fiecare element având un scop bine definit.

Lemnul este un element obligatoriu într-o amenajare clasică și, însoțit de accente sculptate, evidențiază eleganța formală a stilului. La fel se întâmplă și în cazul ramelor din lemn. Indiferent că acestea trec printr-un proces de restaurare la cel mai înalt nivel, sau sunt gândite pe moment, de către specialiștii în design, ramele clasice nu se demodează niciodată.

Stilul Modern

Inspirat de curentul artistic modernist de la începutul secolului XX, stilul modern abordează minimalismul și geometrizarea. Este opus stilului clasic și pune accent pe spațialitate, adăugând elemente simple cu o cromatică limitată. Într-o amenajare modernă nu există delimitări clare. Toate unghiurile și liniile au rolul de a contura spațiul într-un mod subtil, fără a îl delimita sau împărți. Un design modern are nevoie de mult spațiu deschis, pentru a contura o atmosferă lejeră.

Cele mai des întâlnite materiale folosite în amenajările moderne sunt: plasticul, cromul, vinilinul, sticla și inoxul. Sculpturile sunt minimaliste, iar tablourile moderniste. În cazul ramelor moderne din lemn, fiecare detaliu trebuie să reprezinte fidel scopul propus. Acest tip de rame sunt simple, geometrice, iar rolul lor este, pe lângă cel de a proteja operele sau obiectele pe care le încadrează, să se integreze perfect și armonios, pentru a da senzația de continuitate și unicitate.

Pe tine ce stil te reprezintă?

Distribuie