Cum se desfășoară un proces de înrămare profesională?

|

Atunci când admiri o pictură, începi să înțelegi mesajul pe care artistul a vrut să îl transmită în lucrarea sa. Însă, știai că și rama joacă un rol extrem de important în tot acest proces?

Pentru a ajunge să încadreze maiestuos fiecare lucrare, o ramă din lemn are de respectat mai mulți pași care țin de producție, design și amplasament. În continuare, îți vom prezenta cum se desfășoară un proces de înrămare profesională și care este importanța fiecărui pas.

1. Măsurarea lucrării care urmează să fie înrămată

Fiecare lucrare este atent verificată și măsurată pentru a putea fi înrămată corect. Se observă, mai întâi, dacă lucrarea este centrată pe șasiu și dacă are marginile opuse egale. Apoi se verifică diagonalele și se constată că se poate trece la procesul de înrămare.

2. Alegerea modelului

Se alege, împreună cu clientul, modelul și mărimea ramei și, dacă are nevoie de passepartout, culoarea și lățimea acestuia. Passepartout-ul se interpune între lucrarea care urmează să fie înrămată și rama propriu-zisă. De regulă, materialul din care este fabricat este – carton și se poate fi colorat, cu aspect catifelat sau metalizat. În cazul tablourilor, passepartout-ul oferă o notă aparte de eleganță.

Fiecare pictură, oglindă, document sau alt obiect cu valoare sentimentală, trebuie să fie înrămat perfect atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Pentru ca produsul final să fie de excepție, echipa ramesitablouri.ro ia întotdeauna în considerare o serie de elemente importante legate de design.

Alegem stilul care se potrivește!

O ramă poate fi simplă, modernă sau clasică. în funcție de complexitatea acesteia. Îți vom recomanda întotdeauna stilul potrivit lucrării tale, pentru ca aceasta să poată fi pusă în valoare la cel mai înalt nivel.

Folosim doar materiale premium!

O ramă din lemn de cea mai bună calitate încadrează armonios orice lucrare și o evidențiază, în egală măsură. Lemnul înseamnă personalitate și eleganță. Se armonizează perfect în orice încăpere, devenind un punct de legătură între toate celelalte obiecte decorative.

3. Alegerea geamului

Se stabilește, tot împreună cu clientul, dacă lucrarea înrămată are sau nu nevoie de geam. În cazul în care geamul este necesar, se poate alege un geam simplu sau unul cu antireflex.

4. Execuția

După acordul personal legat de preț și termen de livrare, se trece la execuția ramei solicitate, după cum urmează:

  • se identifică rama comandată în atelier (mostră sau cod)
  • se scoate cu atenție bagheta din care se vor debita laturile ramei din raft
  • se așează pe bancul de debitare și se debitează la dimensiunile necesare și în unghiurile potrivite
  • bucățile rezultate se capsează conform lățimii acestora
  • se debitează passepartout-ul ales
  • se debitează geamul
  • se suflă cu aer comprimat lucrarea, înainte de montaj
  • se montează și se asigură lucrarea cu spatele de tablou ales
  • se montează sistemele de agățare în perete
  • se ambalează profesional
  • se manipulează cu echipament de protecție

Atenția pe care o oferim fiecărei lucrări are ca scop integrarea acesteia în spațiul în care urmează a fi amplasată. Designer-ul nostru, Ana, te va ajuta să alegi o ramă dedicată, cu un stil armonios și o culoare potrivită, pentru ca rezultatul sa fie unul plin de unicitate.

O înrămare de calitate se execută întotdeauna profesionist. Echipa RameSiTablouri.ro manevrează cu atenție și responsabilitate lucrarea ta, de la momentul predării acesteia, până la livrare.

Indiferent de proiect, ne asigurăm că îndeplinim toate condițiile de păstrare a integrității produsului. Acționăm cu răbdare și finețe și folosim întotdeauna echipamente speciale de protecție precum mănușile albe, din bumbac, care sunt extrem de prietenoase și delicate cu orice tip de produs.

Îți oferim siguranța și încrederea unei înrămări de excepție, ca rezultat al unei execuții premium, ridicată la cele mai înalte standarde.

Distribuie