Cum să alegi cea mai potrivită ramă pentru oglinda ta.

|

Oglinda este, cu siguranță, un accesoriu nelipsit din locuințele noastre. Pe lângă faptul că ornează ambientul într-un mod plăcut, oferind profunzime, continuitate și luminozitate spațiului, este un obiect apropiat sufletului, fiind cel cu care interacționăm, fără îndoială, de mai multe ori pe parcursul fiecărei zile.

Iată cât de importantă este o oglindă și cum o poți pune în valoare cu o ramă de calitate, potrivită.

Oglinda are personalitate.

Oglinda se numără printre puținele obiecte care au capacitatea de a reflecta o imagine. Și pentru că ea face asta în cel mai fidel mod, a reușit să devină un accesoriu necesar. În mărimi și forme diferite, o admirăm și ne admiră înapoi, de fiecare dată când o privim.

Și, deși avem posibilitatea să o luăm cu noi peste tot, în dimensiunile ei cele mai reduse, adevărata operă de artă este aceea care se așează pe perete, devenind componenta principală a încăperii.

Pe lângă toate acestea, oglinda are și un rol sentimental. Este acel obiect cu care purtăm de fiecare dată o discuție personală, fie ca atare, sau doar dintr-un simplu schimb de priviri. Este cea care ne cunoaște exact așa cum suntem și care, ne ajută, indirect, să devenim ceea ce ne dorim. Este martoră la toate schimbările care au loc în viața noastră și, de cele mai multe ori, este cea care declanșează motivul acestor schimbări. Prin intermediul ei ajungem să ne cunoaștem și „ne lăsăm” pe mâna ei de fiecare dată când ieșim din spațiul personal.

Pentru că are o însemnătate puternică, un astfel de obiect merită apreciat la cea mai înaltă valoare, iar acest lucru îl putem face punându-l în evidență într-un mod artistic și elegant.

Înrămarea profesională a oglinzii.

Rama joacă un rol extrem de important, fiind piesa de rezistență a unei oglinzi menite să completeze armonios estetica întregului spațiu unde este amplasată. În funcție de forma oglinzii, rama poate fi rotundă, pătrată, ovală hexagonală sau chiar asimetrică. Totul depinde, însă, de stilul design-ului interior, locație și ambient.

Formele pătrate, colțurile, sunt recomandate cu precădere amenajărilor minimaliste, reci și geometrice. Pe când, oglinzile rotunde, îmbracă spațiul cu o atmosferă caldă, blândă și elegantă. După formă, le putem atribui unor stiluri complet diferite astfel: pentru stilul clasic, vom alege oglinzile rotunjite, iar pentru cel modern, formele pătrate.

Și, ca să ne întoarcem la ramă și rolul ei extrem de important, trebuie să știi că nu este tocmai foarte ușor să o alegi pe cea potrivită. Este recomandat să apelezi întotdeauna la un specialist. Spre exemplu, în echipa ramesitablouri vei întâlni de fiecare dată adevărați profesioniști, iar designer-ul nostru te va ajuta să faci cele mai bune alegeri. Deși nu ești încă un cunoscător al tainelor înrămării, odată ce vei afla cum se desfășoară întregul proces și cât de minuțios se alege stilul unei rame, vei putea cunoaște cu adevărat care este importanța unui astfel de detaliu.

Orice operă de artă va vorbi mai ușor privitorilor săi, dacă este înrămată corect. La fel se întâmplă și în cazul oglinzilor.

Tu ai putea să te privești într-o oglindă căreia îi lipsesc finisajele și care pare că nu se încadrează deloc? Dar oare, o oglindă fără ramă, ar putea să te privească înapoi?

Distribuie